De Wibekes omgedoopt tot Boba en Confi …. hoe leuk is dit!

Beste Wibe,

Bedankt voor je snelle reactie!

Zelf ben ik veel op weg met kinderen en jongeren.Als psychotherapeut en ook als ‘hartenjuf’ op een lagere school.Daar mogen kinderen een moment aanvragen om met mij te komen praten als ze verdriet hebben of als ze het op gelijk welk vlak lastig hebben.Ze steken dan een briefje in de hartenjuf-brievenbus die ergens hangt.En die gesprekjes zijn vaak pareltjes…voor hen en ook voor mij.Ik laat hen vaak een eigen piekerdoosje maken.Of een eigen emotiebarometer.Een zorgenboom tekenen.Een krachtsteen beschilderen…Allemaal vormen die vaak zoveel erkenning geven aan hun gevoelens.En die veel meer steun geven dan goed bedoelde raad, tips, peptalk…
Toen ik in Plus Magazine over jouw prachtige troostpopjes las, raakte me dat diep.En ja, zoals jij zelf ook schrijft: ook volwassenen halen daar veel troost, erkenning en kracht uit.In mijn eigen praktijk werk ik ook met kinderen/ jongeren, maar vooral ook met volwassenen.

Ook bij hen zet ik meestal een andere taal in om ruimte en bestaansrecht te geven aan emoties, gevoelens, verlangens,…Met popjes, symbolen, stenen, maskers,allerlei materialen die vertellen wat in woorden niet kan uitgedrukt worden.Daarom wil ik graag enkele troostpopjes bestellen.

Wanneer ik voel dat mensen er echt iets aan kunnen hebben, geef ik tijdens het traject ook graag iets mee als geschenk.En deze prachtige , hartverwarmende poppen hebben het allemaal: iets vertederends, niet- oordelend, iets warms, schattigs, en ….( wat een heerlijk idee!): een mond die alle gevoelens verwelkomt , ruimte geeft en bewaart…Een mond die zich niet opent om een oordeel te geven, maar om ruimte te geven…Die zich enkel opent als je dat zelf wenst….En die je zelf ook dicht kunt ritsen als het goed voelt.
Een pop die al jouw geheimen kent en mee wil dragen..
En knuffelend met je pop, knuffel je , omarm je zelf daar ook al je eigen gevoelens.
Een mooier geschenk is er niet.
Nadine D. (07/02/2021)

Dag Wibe!
Wij hebben Wibekes goed ontvangen.
Ze zijn prachtig! Bedankt!
Veel grt Natalia N (10/02/2021)

Aimée & Feliz aan het woord over hun Wibekes Troostvriendje….
Een reactie op het warme hart als steun voor iemand anders…
(lees ook bij Steun een goed doel). (Doreen F – mei 2020)

Bonsoir Wibe ! Excuse moi, me voilà seulement ! Oui ils sont arrivés cet après midi et se réchauffent pres du feu… regarde !
ils sont magnifiques ! je ne les croyais pas aussi grands ni aussi doux ! Bravo, tu es une artiste !
Gros bisous à vous deux, prenez soin de vous et Merci ! (Marie B. France – mai 2020)
Florian met Bluey…
Dank je wel Wibe en alle Wibekes voor het mooie Bluey Troostvriendje voor Florian die zijn communie met een half jaar uitgesteld ziet! Topservice. (Johan D, – april ’20)